Εξειδίκευση στο 3D Laser Scanning

Οι τρισδιάστατες σαρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία γραφικών περιηγήσεων. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή φωτορεαλιστικών πανοραμικών σαρώσεων υψηλής ευκρίνειας 360 μοιρών επί 320 μοιρών καθώς και για τη μετατροπή αυτού του αρχείου νέφους σημείων σε τρισδιάστατο μοντέλο ή 2D σχέδιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εταιρεία μας

Το 3D Laser Scanning είναι ένα επίγειο σύστημα απόκτησης δεδομένων που συλλαμβάνει υψηλής πυκνότητας τρισδιάστατα γεωχωρικά δεδομένα από μεγάλης κλίμακας, πολύπλοκες οντότητες. Είναι η διαδικασία μετατροπής φυσικών δομών σε ακριβή ψηφιακά μοντέλα, επιτρέποντάς σας να αποτυπώσετε γρήγορα και με ακρίβεια το σχήμα και τη γεωμετρία των επιθυμητών δομών. Αυτή η διαδικασία παρέχει μια πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του αντικειμένου ή της εγκατάστασης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάστροφη μηχανική και επιθεωρήσεις. Η MarTec Ltd εστιάζει στο να κάνει την καθημερινή εργασία των μηχανικών ταχύτερη, ευκολότερη και πιο παραγωγική. Οι δυνατότητες, οι λειτουργίες και τα εξαρτήματα του λογισμικού μας έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στο πεδίο και στο γραφείο χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση και την ακρίβεια. Οι σαρωτές λέιζερ 3D είναι συσκευές χωρίς επαφή που ενσωματώνουν δύο στοιχεία για τη λήψη δεδομένων: ένα λέιζερ και μια κάμερα. Οι σαρωτές 3D έχουν πολλά πλεονεκτήματα, τα σημαντικότερα από τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Αυξημένη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια συλλογής δεδομένων
  • Ταχεία και ακριβής ανάπτυξη τεκμηρίωσης της “πραγματικής κατασκευής”
  • Εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της βελτιωμένης ακρίβειας σχεδιασμού και ποιοτικού ελέγχου αλλά και
    της βελτιωμένης οπτικοποίησης του έργου
  • Εφαρμογή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, ακόμη και σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού
  • Ελαχιστοποίηση του χρόνου σχεδιασμού

Τι Υπηρεσίες Προσφέρουμε

Οι πελάτες μας εξοικονομούν πολλά χρήματα, μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα και ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα ενός Έργου. Η σάρωση με 3D Laser Scanner γίνεται σε λίγες ώρες. Πάρτε τις πρώτες πληροφορίες για το σημείο σάρωσης ακόμα και την ίδια μέρα!

Ναυτιλία

Προσφέρουμε λύσεις τρισδιάστατης σάρωσης για φορτηγά πλοία, δεξαμενόπλοια, πλοία εμπορευματοκιβωτίων, πλοία μεταφοράς LNG/LPG, λιμάνια, FPSO, Ναυπηγεία.

Διυλιστήρια

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των διυλιστηρίων, όπου έχουμε ολοκληρώσει σημαντικά έργα με 3D Laser Scanners.

Κτηριακά

Οι λύσεις τρισδιάστατης σάρωσής μας, καλύπτουν μεγάλη ποικιλία κτηρίων, που κυμαίνονται από μικρά σπίτια έως μεγάλα ξενοδοχεία, νοσοκομεία και ουρανοξύστες.

Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Παρέχουμε υπηρεσίες 3D Laser Scanning για μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια.
Έργα Υποδομών
Υλοποιούμε τρισδιάστατη σάρωση σε ποικίλες κατασκευές, όπως αυτοκινητόδρομους, γέφυρες, σήραγγες, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κλπ.
Ανάστροφη
Μηχανική
Η χρήση της τεχνολογίας 3D Laser Scanning επιτρέπει στους μηχανικούς να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο πάνω από τα δεδομένα σάρωσης και να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί ένα αντικείμενο ή ένα σύστημα.

~ Περισσότερα για τις Υπηρεσίες μας ~

Ναυτιλία

Οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους για να μειώσουν τον χρόνο εργασίας για την εγκατάσταση νέων συστημάτων στα πλοία τους. Για την επίτευξη του στόχου, η τεχνολογία τρισδιάστασης σάρωσης λέιζερ είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρώσετε πολλά δεδομένα σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να δημιουργήσετε ακριβή τρισδιάστατα μοντέλα.
Έχουμε μεγάλη εμπειρία στη σάρωση πλοίων, τα οποία μπορεί να βρίσκονται είτε σε δεξαμενή είτε να είναι επιπλέοντα. Η υπηρεσία μας μπορει να χρησιμοποιηθεί για τον πλήρη κύκλο τόσο των ναυπηγικών όσο και των επισκευαστικών έργων, επιτρέποντας την υλοποίηση λύσεων με υψηλή ακρίβεια, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με χαμηλό κόστος. Εκτελούμε γεωμετρική σύλληψη και τεκμηρίωση υψηλής ευκρίνειας για την ανακατασκευή της γεωμετρίας αντικειμένων ή υποδομών μέσω ενός νέφους σημείων, ιδιαίτερα χρήσιμο για έργα κατασκευής ή συντήρησης στη ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως μετασκευές BWTS, EGCS, μετασκευές scrubber και βελτιστοποίηση γαστρας.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη σάρωση των χώρων του πλοίου με τον τρισδιάστατο σαρωτή λέιζερ για τη δημιουργία ενός πολύ λεπτομερούς και ακριβούς τρισδιάστατου μοντέλου νέφους σημείων. Οι σημερινοί σαρωτές λέιζερ υψηλής ταχύτητας είναι κατάλληλοι για αυτόν τον σκοπό, καθώς μπορούν να κάνουν δεκάδες εκατομμύρια μετρήσεις σε λίγα μόνο λεπτά. Γίνονται σαρώσεις από διάφορες θέσεις προκειμένου να παρέχεται επαρκής κάλυψη γύρω από τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια, οι σαρώσεις καταχωρούνται μαζί για να “έρθουν” όλες στο ίδιο σύστημα συντεταγμένων. Οι ροές εργασιών μας τόσο στο πεδίο όσο και μετά κατά την επεξεργασία, διασφαλίζουν ότι τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται κατά την εγγραφή σάρωσης είναι εντός της επιθυμητής ανοχής.

Διυλιστήρια

Η εμπειρία μας στο 3D Laser Scanning σε διυλιστήρια είναι πραγματικά μεγάλη. Βοηθάμε τους πελάτες μας χωρίς να διαταράσσουμε την παραγωγή για έναν σημαντικό αριθμό βιομηχανικών τοποθεσιών, συμπεριλαμβανομένων των διυλιστηρίων, εργοστασίων επεξεργασίας, χημικών εργοστασίων, αλλά και εγκαταστάσεων γεώτρησης. Λόγω των αυστηρών ανοχών που απαιτούνται σε περιβάλλοντα βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η ακρίβεια των πληροφοριών είναι απαραίτητη. Όλες οι έρευνες μας πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας ακριβή όργανα. Η σάρωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων θα εντοπίσει και θα μετρήσει με ακρίβεια όλα τα χαρακτηριστικά του κτηρίου, των βοηθητικών υπηρεσιών και του εξοπλισμού κατασκευής σας. Στη συνέχεια, οι πληροφορίες από τη σάρωση χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός νέφους σημείων για τεκμηρίωση κατασκευής και επεξεργασίας, ή τρισδιάστατων έγχρωμων εικόνων. Επιπλέον, οι έγχρωμες εικόνες της σάρωσης μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα εικονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βοηθώντας το προσωπικό να εξοικειωθεί γρήγορα με τα μηχανήματα και το γενικό περιβάλλον του εργοστασίου. Η χρήση της τεχνολογίας 3D Laser Scanning επιτρέπει επίσης στους μηχανικούς να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο πάνω από τα δεδομένα σάρωσης και να εντοπίζουν καλύτερα σημεία παρεμβολής με νέο εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, καθιστά τις εργασίες συντήρησης και κατασκευής τερματικών σταθμών πετρελαίου και φυσικού αερίου ταχύτερες, ασφαλέστερες και λιγότερο δαπανηρές.

Κτηριακά

Οι λύσεις τρισδιάστατης σάρωσης με λέιζερ επιτρέπουν στους μηχανικούς να παρέχουν δομημένες μελέτες, οι οποίες αποτρέπουν την δαπανηρή επανεπεξεργασία, εντοπίζοντας τυχόν λάθη νωρίς από το σχεδιασμό έως τη φάση κατασκευής. Επιπλέον, οι μηχανικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες σάρωσης για τη βελτίωση των σχεδίων καθώς και της διαχείρισης και ανακαίνισης κτηρίων. Παρέχουμε λύσεις τρισδιάστατης σάρωσης σε μια ποικιλία κτηρίων, που κυμαίνονται από μικρά σπίτια έως μεγάλα ξενοδοχεία, νοσοκομεία και ουρανοξύστες. Η σάρωση με λέιζερ είναι η ιδανική τεχνολογία για την αποκατάσταση κτηρίων λόγω της πολύ γρήγορης σάρωσης, της ακρίβειας κατασκευής, της υψηλής απόδοσης και του επιπέδου λεπτομέρειας. Η σάρωση με λέιζερ παράγει πληροφορίες υψηλής ακρίβειας που μπορούν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό όλων των εγκαταστάσεων ενός ξενοδοχειακού ακινήτου καθώς και σε τροποποιήσεις στα αρχικά σχέδια. Με ακριβή δεδομένα, η μετάβαση από το σχεδιασμό στην κατασκευή είναι άμεση και ομαλή χωρίς απρόβλεπτα κόστη, ανησυχίες, διαφωνίες ή συγκρούσεις.

Μνημεία Πολιστικής Κληρονομιάς

Παρέχουμε υπηρεσίες 3D Laser Scanning για μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια. Η σάρωση αποτυπώνει με ακρίβεια τα περίπλοκα και ακανόνιστα χαρακτηριστικά γρήγορα και εξ’ αποστάσεως, καθιστώντας έτσι την άμεση και ακριβή αποκατάσταση αλλά και ανακαίνιση του υφιστάμενου έργου. Σε συνδυασμό με φωτογραφικές εικόνες μπορεί να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων. Η τρισδιάστατη σάρωση με λέιζερ μπορεί να θεωρηθεί δυνητικά κατάλληλη για αρκετές εργασίες όπως:

• Τη δημιουργία ενός λεπτομερούς αρχείου πριν από οποιαδήποτε επέμβαση σε ένα μνημείο για να βοηθήσει στη διαδικασία συντήρησης, ανακαίνισης ή ανάλυσης και ως βάση για οποιαδήποτε εργασία επανασχεδιασμού με τη μορφή τρισδιάστατων μοντέλων.
• Παρακολούθηση της δομής ή της κατάστασης, όπως η παρατήρηση αλλαγών ως απόκριση σε καθίζηση, διάβρωση, ρύπανση ή βανδαλισμό.
• Η συμβολή σε τρισδιάστατα μοντέλα, κινούμενα σχέδια και εικονογραφήσεις για παρουσιάσεις σε κέντρα επισκεπτών, μουσεία τα οποία μέσω των μέσων αυτών βελτιώνεται η προσβασιμότητα και η καλύτερη κατανόηση τους.

Έργα Υποδομών

Εφαρμόζουμε τρισδιάστατη σάρωση σε διάφορες κατασκευές, όπως αυτοκινητόδρομους, γέφυρες, σήραγγες, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια. Οι λύσεις τρισδιάστατης σάρωσης μπορούν να αποτυπώσουν το πλήρες περιβάλλον που έχει κατασκευαστεί και τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον μηχανικό για διάφορα έργα, πολλές φορές χωρίς να επισκέπτεται ξανά το εργοτάξιο για διαφορετικά έργα, εξοικονομώντας έτσι κρίσιμο χρόνο, χρήματα και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα, απλοποιώντας κατά πολύ τη ροή εργασίας. Τα αστικά έργα πρέπει να κατασκευάζονται, να διαχειρίζονται και να ανακαινίζονται με τα υψηλότερα πρότυπα προκειμένου να παραμένουν ασφαλή. Με τις λύσεις τρισδιάστατης σάρωσης λέιζερ, οι μηχανικοί μπορούν να προσθέσουν σημαντική αξία σε όλο τον κύκλο ζωής της αστικής υποδομής, καθώς συλλέγουν πολύπλοκα δεδομένα πολύ γρήγορα σε όλες τις μορφές εδάφους, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ακρίβειας.

Ανάστροφη Μηχανική

Για να μπορείτε να αναπαράγετε τρισδιάστατα μοντέλα ή να προσδιορίσετε με σιγουριά την υπάρχουσα σχεδίαση, τα όργανα που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι αναμφισβήτητα ακριβή. Αυτό καθιστά τους επαγγελματικούς σαρωτές λέιζερ 3D ένα κρίσιμο στοιχείο στην εργαλειοθήκη της ανάστροφης μηχανικής, για τη βελτίωση ενός εξαρτήματος, την ανακατασκευή, την επέκταση του σχεδιασμού ή μια σειρά άλλων περιπτώσεων χρήσης. Η διαδικασία ανάστροφης μηχανικής περιλαμβάνει τρία βασικά βήματα:
α) σάρωση
β) επεξεργασία σημείων
γ) υλοποίηση συγκεκριμένης ανάπτυξης γεωμετρικού μοντέλου
Αυτά τα βήματα απεικονίζουν τις διαφορετικές φάσεις κατά τις οποίες ο μηχανικός μεταφέρει το αντικείμενο από τη φυσική του κατάσταση σε ένα νέφος σημείων και το μετατρέπει σε μοντέλο CAD.
Με τη βοήθεια της τρισδιάστατης σάρωσης λέιζερ, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε τρισδιάστατα μοντέλα υψηλής ακρίβειας για σκοπούς ανάστροφης μηχανικής. Οι φορητοί τρισδιάστατοι σαρωτές λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις υπάρχουσες κατασκευές. Οι μηχανικοί μπορούν γρήγορα να προτυποποιήσουν, να ελέγξουν και να επαληθεύσουν τον σχεδιασμό σε μια ποικιλία έργων, όπως κτήρια, δίκτυα αγωγών, συρμοί μετρό, τραίνα και πλοία. Με την τρισδιάστατη σάρωση λέιζερ και τη δημιουργία έτοιμων προς χρήση νεφών με τους φορητούς μας σαρωτές, μπορείτε να προβείτε σε άμεσες εκτιμήσεις για διάφορα έργα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης εξαρτημάτων ή στη δημιουργία μοντέλων για την κάλυψη απαιτητικών διαδικασιών.

Λάβετε μια Προσφορά

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι σημαντικός. Γι’ αυτό θα συνεργαστούμε μαζί σας για να σας δώσουμε μια προσφορά το συντομότερο δυνατό. Αν λοιπόν θέλετε γρήγορη εξυπηρέτηση και άμεση ενημέρωση για τιμές κλπ. επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις μεθόδους που θα βρείτε στη σελίδα επικοινωνίας μας!

Our Partners

Nulla eleifend pulvinar purus, molestie euismod odio imperdiet amet erat nec nibh rhoncus varius in non lorem pretium viverra suspendisse.